Friday, March 15, 2013

~ Blueberry Japanese Cotton Cheesecake @ kek keju ~

Assalamualaikum
& Salam Sejahtera
~~~~~
Update dan terus update...kadang-kadang ada terfikir juga nak letak resipi dalam blog ni...tapi sejujurnya masa belum mengizinkan...so, sape nak resipi boleh pm saya dan nak share sesuatu jika perasan kesalahan saya, boleh pm juga...sharing is caring yer kawan-kawan semua...setiap manusia mesti ada buat kesilapan...In Shaa ALLAH akan cari masa share something yang berfaedah dengan semua..
So, kali ni nak cerita sikit tentang cheesecake @ kek keju...selama ni bila buat kek keju, mesti bantat @ keras...sangat tension...dari masa ke masa, keep improve teknik dan banyak tanya kawan-kawan, akhirnya makin nampak dimana kesilapan tu...Alhamdulillah, ALLAH WBT nak suruh kita usaha, bukannya dok goyang kaki, buat sekali je terus pandai....hehe...million thanks to k.Laila sebab sabar layan soalan cepumas saya selama ni...
Nak dipendekkan cerita, malam semalam semangat nak try buat sekali lagi tiba-tiba dapat...pukul 10.30mlm baru nak mula...youtube kat phone hidup, buku dok jeling tengok resepi k.Laila...hahaha...Ini hasilnya...

Blueberry filling sebagai manisan atas kek keju


Blueberry Japanese Cotton Cheesecake @ kek keju Jepun

Ini la hasilnya...Alhamdulillah...

*Jika anda berminat, call me yer....013-4142692/ nurfarisa170588@Gmail.com

~Thank You~Smile~

No comments:

Post a Comment