Tuesday, March 19, 2013

~Cara menuang coklat ganache~

Assalamualaikum
& Salam Sejahtera
~~~~~
Entry kali ni nak share macamana nak letakkan coklat ganache atas kek...hope dapat bantu sesiapa yang masih binggung...


1. Letakkan kek atas wire rack dan alas bawahnya dengan loyang yang besar. Coklat yang berlebihan akan jatuh dan ia boleh digunakan semula.

2. Tuang ganache di tengah-tengah kek. Biarkan ia merebak dan rata dipermukaan kek. Bila dah rata tuang pula di sekeliling kek, dibahagian penjuru supaya semua bahagian kek rata dengan coklat ganache. Jangan guna spatula untuk ratakan permukaan kek cuma perlu angkat wire rack tu dan sendengkan kiri & kanan supaya permukaan kek rata dengan coklat ganache. 

3. Biarkan kek sejat.

4. Bolehlah deco mengikut kreativiti masing-masing...hehe

Selamat Mencuba!

Info: K.Ita (Masam Manis)



No comments:

Post a Comment